duminică, 31 ianuarie 2016

Coană Europa, unde ți-e testosteronu`?

Într-o încercare de a diminua nivelul agresivității din închisorile americane, s-a făcut un experiment deosebit de interesant, în care indivizii foarte agresivi au fost puși să se joace cu păpuși, să le mângâie, să le alinte și să aibă grijă de ele ca niște mămici, așa cum fac fetițele de vârstă preadolescentină. După o oră de astfel de comportament, s-a constatat o reducere semnificativă a testosteronului în organismul acestora, după care s-a pus și problema dacă nu ar fi mai bine ca deținuților foarte periculoși să li se schimbe programul și, în loc de sport, să fie puși la activități ce presupun grijă, atenție, blândețe, adică activități preponderent feminine, scopul final fiind reducerea agresivității acestora și, implicit, a cazurilor de violență extremă din închisori.

Experimentul a fost prezentat și pe National Geographic TV, acum câțiva ani și, cel puțin până astăzi, nu am văzut dacă musculoșii infractori americani au schimbat halterele și mingea de baschet cu păpușa Barbie, rochițe, pătuțuri sau alte jucării pentru fetițe.

Testosteronul, hormonul masculinității, cel care face ca cerbii să-și încrucișeze coarnele în duelul boncăluitului, cel care face ca masculii-morsă să-și sfâșie beregatele pe plaja unde-i așteaptă haremul, cel care face ca penajul păsării mascul să fie mult mai colorat decât cel al femelei, acest testosteron, după cum spuneam, se află cam în declin în venele bărbaților Europei.


Văzând ceea ce se întâmplă pe bătrânul continent după invazia populațiilor refugiate din nordul Africii și din Orientul Mijlociu, unde femeile Europei au fost agresate pe stradă, unde bărbații țărilor europene sunt bătuți măr la ei acasă, mi-am amintit de acest experiment interesant de reducere a agresivității și mi-am pus întrebarea, retorică, bineînțeles, dacă agresivitatea noilor sosiți n-ar putea fi diminuată într-un fel asemănător.

După secole bune de revărsare de testosteron european pe toate continentele, în urma căreia s-au dezvoltat imperii, după un recital de agresivitate maximă, răspândit pe toate meridianele și paralelele Pământului, de la englezii cuceritori ai Indiei până la conchistadorii spanioli, care au impus creștinismul cu  forța în America latină și până la vikingii care ajunseseră pe căi fluviale și apoi pe mare, până sub zidurile Constantinopolului, astăzi, bărbații Europei, cocoșați deasupra computerelor, împingând cărucioare cu bebeluși în parcurile pentru copii, în concediul maternal-paternal, spălând vase și călcând rufe, într-o egalitate perfectă cu consoartele lor, civilizați de toate normele de comportament cu care se mândrește Europa, și-au redus considerabil, din generație în generație, și nivelul de testosteron. Efeminarea bărbaților în Europa nordică și civilizată este un lucru binecunoscut și ușor de observat atunci când vii dintr-o țară mai „înapoiată”, prin asta înțelegând o țară unde încă mai este nevoie de forța fizică a bărbatului. Lucrul ăsta l-am constatat și eu pe străzile din Colchester, un orășel din Marea Britanie, unde am remarcat foarte mulți băieți cu comportament aproape feminin. Plus o publicitate  pro-gay excesivă pe autobuzele din oraș.

Reclamă pe autobuz în UK. Treci peste ea! Sursa:telegraph.co.uk


Nu vreau să-mi dau neapărat cu părerea despre lucruri la care nu mă pricep, dar bunul simț și intuiția mă fac să cred că diminuarea progresivă a acestui hormon de-a lungul timpului a dus și la reorientarea sexuală a ultimelor decenii, precum și la scăderea natalității în țările nordice. „Funcția crează organul”, axioma aceasta din medicină este perfect adevărată! Dacă organismul bărbatului nu mai este „întrebuințat” în acțiunile pentru care natura l-a creat, se „atrofiază”, sau, mai bine zis, se efeminează!


Diminuarea efortului fizic și înlocuirea muncii brute cu apăsarea pe buton a redus considerabil agresivitatea masculină naturală, ea rămânând să se manifeste pe stadioane, unde, prin sport, se defulează într-un mod controlat, sub atentă supraveghere legală, atât pe verdele gazonului, cât și în tribune, prin țipete, urlete, înjurături, vulgarități și chiar lupte între galeriile adverse, atunci când scapă de sub control. Învingătorii în lupta de odinioară înving acum simbolic, prin introducerea unei mingi în plasa adversarilor, una din definițiile fotbalului fiind, după cum se știe, „ceva, unde niște nebuni aleargă după o bășică umflată și-atunci când o prind, dau cu picioru-n ea”.

Bucurându-se de binefacerile imperiilor lor, războinicii Europei și-au pus armele în pod și, în ultima jumătate de secol, cel puțin, s-au concentrat pe sporirea confortului și diversificarea la maximum a plăcerii. Englezul a schimbat tunul și ghiuleaua cu crosa și mingea de golf, neamțul a înlocuit mitraliera cu bicicleta iar vikingul suedez a înlocuit corabia ce-l purta spre tărâmuri necunoscute, cu mașina Volvo, care-l duce invariabil la supermarket, unde-și face piața, după care se-ntoarce cumințel acasă, unde, în loc de halebardă, folosește polonicul, în așteptarea nevestei, care s-a dus, între timp, cu colegele, la o bere, sau la ...celălalt, într-o scurtă vacanță sexuală! Coarnele vikingului și-au găsit, în sfârșit, după secole, explicația istorică: i le-a pus nevasta!

Viking clocotind de testosteron. Sursa:viking-archaeology-blog.blogspot.ro/


Urmașii vikingilor de altădată:testosteron aproape zero! Sursa:visitsweden.com


În virtutea experimentului făcut în pușcăriile americane, putem lesne trage concluzia că toate aceste activități preponderent feminine, i-au redus masculului european nivelul de testosteron până la cota de avarie.
Toată spoiala de civilizație a Europei n-a făcut decât să reprime agresivitatea naturală masculină, ajungându-se ca astăzi să vedem cum tineri suedezi sunt trântiți pe jos de refugiații nou sosiți, fără a riposta în nici un fel, pentru că așa au fost educați, ca altcineva, o autoritate de deasupra lor, poliția, primăria, statul paternalist socialist, să intervină pentru a le rezolva problema.

Toată această comportare civilizată, toată această blândețe, gentilețe și bună creștere masculină europeană, ascunde, însă, sub ea, un pericol deosebit: acela al extremismului agresiv, așa cum deasupra unor gingașe flori de nufăr, pe oglinda lacului liniștit, se ascund fălcile crocodilului care stă la pândă. Acest lucru s-a văzut deja în cazul lui Anders Breivik, ucigașul în masă care a cutremurat o lume întreagă, apărut din senin, da, în Norvegia, una din cele mai civilizate țări ale Europei, iar recentele răbufniri extremiste din Germania și Suedia vin să confirme că testosteronul european, pus sub obrocul comportării civilizate vreme de decenii, este pe cale să explodeze și la propriu, nu numai la figurat!
În actuala invazie de testosteron de pe continentul african și asiatic, singurul care a răspuns cu o atitudine de mascul care-și apără teritoriul, a fost Viktor Orban, spre deosebire de doamna Merkel, care, într-un exces de prolactină, a vrut să-i ia la sân și să-i alăpteze, pe toți bruneții vikingi ai bărcilor pneumatice din Mediterana. După ultimul ei discurs, nu părea nici zilele trecute a se fi dezmeticit asupra situației reale din Europa și din propria-i țară.

Doamna Merkel, practicând masturbarea fotografică numită „selfie”, cu un nou sosit,
dornic să contribuie din plin la creșterea ratei natalității Germaniei.
Sursa:sputniknews.com


Asemenea unei bătrâne domnișoare, ajunsă la vârsta când ar fi trebuit să aibă nepoți, așteptându-l încă pe Făt Frumos, care să vină călare pe un cal alb, coana Europa, aflată într-un deplin picaj de rată a natalității, se mulțumește, în final, cu un Făt Brunet, venit călare pe o barcă dezumflată, răsărit din spumele Mării Egee! 
Poate că de aceea continentele au nume feminine: ca să fie cucerite! Iar coana Europa, ofilită și sterilă de la atâta hedonism și paroxism al diversificării plăcerii, va fi, mai mult ca sigur, cucerită. Și violată! Pentru că testosteronul este acum în altă parte! Care vine, năvalnic, peste ea!

Pentru a citi celelalte articole, aveți în dreapta paginii, sus, Arhiva blog.

George Balaur, Mangalia, 31 ianuarie 2016




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu